• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2019. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

25.09.2015.

Zahvala Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva povodom izbjegličke krize


Nacionalni odbor za razvoj volonterstva (NOZRV) kao savjetodavno tijelo Vlade RH u području volonterstva želi zahvaliti svim građankama i građanima koji dobrovoljnim ulaganjem svojeg vremena pomažu izbjeglicama i olakšavaju im put prema njihovom cilju. Kao i u vrijeme poplava prošle godine, ponovno se pokazuje da smo kao društvo u kriznim situacijama spremni pokloniti ne samo novac i materijalnu pomoć, već i nešto mnogo vrednije – svoje vrijeme.

 

Zahvalu upućujemo i svim organizacijama i pojedincima iz Austrije, Češke, Slovenije i drugih zemalja koji su stigli na granične prijelaze te svojim resursima i volonterskim naporima omogućili da pomoć bude pružena što brže i učinkovitije.

 

Stiskom ruke, osmijehom i razgovorom, pomaganjem u podjeli hrane i higijenskih potrepština, postavljanjem šatora za zaklon od noći i kiše te brojnim drugim pothvatima volonteri su izbjeglicama iskazali najljepšu moguću dobrodošlicu. Ljudi koji spašavajući vlastiti život pristižu iz ratom zahvaćenih područja neizmjerno cijene njihov trud, pomoć i potporu.

 

U situacijama kao što je izbjeglička kriza upravo volontersko djelovanje i spontano samoorganiziranje građana često se pokazuje kao najučinkovitiji način potpore ugroženim zajednicama i ljudima. Zahvaljujući tome volonterski angažman sve se više prepoznaje kao ključna karika u kriznim situacijama. Sve zainteresirane organizacije, institucije i nadležna tijela i dalje trebaju raditi na razvijanju što učinkovitijeg sustava koordinacije i informiranja građana o mogućnostima volonterskog rada u izvanrednim okolnostima.

 

Želimo zahvaliti na trudu i radu svih volonterki i volontera, koordinatora i koordinatorica volontiranja te svih ostalih osoba i organizacija koje su pridonijele mobilizaciji i koordinaciji volonterskog rada kao nezamjenjivo bitnog odgovora na kriznu situaciju.

 

Ivana Kordić, predsjednica Nacionalnog

odbora za razvoj volonterstva
Podijeli zanimljivost sa društvom: