• Kontakt

  Telefon: + 385 1 4573 937

  Fax: +385 1 4611 032

  Skype: mmh-cyn

 • Adresa

  Selska cesta 112c,
  10 000 Zagreb,
  Hrvatska


NAŠI DONATORI

Mreža mladih Hrvatske ulaže napore u osiguravanju vjerodostojnosti i istinitosti informacija koje prenosi putem svog info-servisa "Mladi info". Međutim, Mreža mladih Hrvatske nije u mogućnosti jamčiti potpunu vjerodostojnost i istinitost informacija i odriče se odgovornosti za eventualne štete nastale korištenjem istih.


Sva prava pridržana 2007. - 2018. MMH.
Razvoj i održavanje: invento*

14.03.2014.

Zaključen još jedan ciklus strukturiranog dijaloga s mladima


Konferencijom za mlade u Grčkoj, koja se održala od 10. do 12. ožujka, završio je ovaj ciklus strukturaranog dijaloga na temu društvenog uključivanja mladih.
 
Na konferenciji su, u ime naše hrvatske nacionalne radne skupine za strukturirani dijalog, sudjelovale Ana Marković (predstavnica Zajednice info centara), Mirela Travar i Anamarija Sočo (predstavnice Mreže mladih Hrvatske) te Morana Makovec (predstavnica Ministarstva socijalne politike i mladih).
 
Cilj konferencije bio je doći do zajedničkih zaključaka mladih i predstavnika ministarstava zaduženih za mlade iz 28 EU zemalja, temeljenih na rezultatima nacionalnih konzultacija. Ishod konferencije su Zajedničke preporuke koje će služiti kao temelj za dva policy dokumenta Vijeća ministara EU: Zaključci Vijeća ministara o promicanju poduzetništva mladih s ciljem osiguravanja njihove društvene uključenosti te Rezolucija Vijeća ministara o pregledu procesa strukturiranog dijaloga na temu društvenog uključivanja mladih.
 
Dokument koji je nastao u Grčkoj donosi vrlo relevantne preporuke za osiguravanje društvene uključenosti mladih, poput poziva na uvođenje minimalne plaće koja je prilagođena stvarnim životnim troškovima u zemlji u kojoj živi pojedina mlada osoba ili zahtjeva za povećanjem autonomije učenika u donošenju odluka koje se tiče njihova obrazovanja (poput razvoja kurikuluma ili odabira nastavnih metoda). Nadamo se da će Vijeće ministara prepoznati važnost ovih preporuka te ih što više integrirati u svoje Zaključke i Rezoluciju. Podijeli zanimljivost sa društvom: