Main trening lokalni koord  1 dv
30.11.2020.

Analiza provedbe Europskih ciljeva za mlade u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2018. – 2020.

Podijeli:

Dijalog EU-a s mladima nisu samo konzultacije mladih i donositelja odluka. Jedna od glavnih, ali i najtežih zadaća jest rezultirati s pozitivnom promjenom, inspiriranom i temeljenom na prioritetima mladih. 

Sami Ciljevi za mlade predstavljaju prioritetna područja koja značajno utječu na kvalitetu života mladih te usmjeravaju na izazove s kojima se isti susreću. 

Svrha spomenute Analize je prikazati rezultate mapiranja ciljeva, prioriteta te ključnih mjera programsko-strateških dokumenata relevantnih za mlade koji su se provodili u vremenskom periodu između srpnja 2018. i lipnja 2020., kao i mapiranje ciljeva i prioriteta natječaja ili financijskih potpora usmjerenih mladima, a koji su objavljeni u tom periodu.

Kako bi znali što se događa i dolazi li do promjene važno je ne samo pratiti implementaciju kroz zakone već i kroz strategije te financiranje. Upravo se time bavi analiza koju je izradio MAP savjetovanja, angažiranih od strane Mreže mladih Hrvatske.

Naime, autori su prošli kroz 10ak institucija te analizirali natječajne prioritete te strateške dokumente i detektirali koji Ciljevi za mlade su obuhvaćeni tim dokumentima i natječajima.

Rezultati su zanimljivi, nek iznenađujući (npr. cilj Mentalno zdravlje i dobrobit nije identificiran ni u jednom natječaju ili dokumentu) dok su drugi vjerojatno očekivani za one koji prate politike za mlade u Hrvatskoj (npr. da su najzastupljeniji ciljevi Inkluzivna društva te Kvaliteno učenje). 

Više o svemu tome pročitajte u istraživanju, a ako želite čuti više o tome od samih autora, pridružite nam se u četvrtak, 3. prosinca na Konferenciji o implementaciji rezultata Dijaloga EU-a s mladima.

Bacite pogled na program, ispunite obrazac za prijavu te nam se pridružite u četvrtak.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.