Main projekt
17.05.2021.

Human Rights Education trening 2021.

Podijeli:

Pozivamo vas da se prijavite na Human Rights Education (HRE - obrazovanje za ljudska prava) trening koji su Mreža mladih Hrvatske i udruga DrONe razvili u suradnji s Vijećem Europe. Trening je namijenjen osobama koje aktivno rade u području zaštite ljudskih prava i koje se zalažu za obrazovanje za ljudska prava te osobama koje aktivno rade s mladima, a koje do sada imaju malo ili uopće nemaju iskustva rada u području obrazovanja za ljudska prava.

Obrazovanje za ljudska prava je osposobljavanje, stručno usavršavanje, širenje, informiranje, praktične aktivnosti u kojima polaznici_e stječu znanja, vještine, opredjeljuju se za vrijednosti, razvijaju vlastite stavove  i ponašanja, osnažuju se da doprinesu izgradnji i obrani univerzalne kulture ljudskih prava u društvu, s ciljem promicanja i zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Ciljevi treninga su:

Po završetku treninga, sudionici_ce bit će upoznati_e sa:

Predviđeno održavanje treninga je 18. – 22. lipnja 2021. u Zagrebu. Osobama koje žive van Zagreba Mreža mladih Hrvatske osigurat će smještaj za vrijeme trajanja treninga i putne troškove, a svim sudionicima_ama bit će osigurani obroci. Trening se u cijelosti odvija na hrvatskom jeziku. Nažalost, zbog načina rada nije moguće sudjelovati online. Trening će biti organiziran uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Trening će okvirno trajati:

Odabrani_e polaznici_e detaljan program rada dobit će nakon selekcije.

Ovim putem želimo dodatno naglasiti da će trening uključivati aktivnosti izvan samog okvira njegovog trajanja. Polaznici_e će zajedno trebati osmisliti akciju za promoviranje ljudskih prava u svojoj zajednici kao i sudjelovati u follow-up sastanku na kojem će trebati prezentirati rezultate njihovog rada. 

Prijaviti se možete na ovoj poveznici do kraja nedjelje 30.5. S obzirom na ograničen broj mjesta i broj prijava, možda ćemo morati ograničiti broj osoba koje sudjeluju po organizaciji.

Za sva dodatna pitanja slobodno se javite na ivona@mmh.hr

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.