Main 1
11.09.2023.

MEDUSA: Što misle mladi i radnici_ce s mladima o cyber nasilju?

Podijeli:
Mreža mladih Hrvatske sudjeluje kao partnerska organizacija u provedbi projekta sufinanciranog u okviru Erasmus+ naziva "MEDUSA - Empowering youth and youth workers to recognize and respond to cyber violence by transgressing gender stereotypes" (hrv. MEDUSA - Osnaživanje mladih i radnika_ca s mladima da prepoznaju i odgovore na cyber nasilje prevladavanjem rodnih stereotipa).
 

Ekspanzija mogućnosti korištenja interneta posljednjih desetljeća, uza sve veću upotrebu online kanala za druženje i povezivanje tijekom epidemije Covid-19, rezultirala je uspostavljanjem interneta kao javnog prostora u kojem su žene i djevojčice kontinuirano ugrožene. Obrasci održavanja rodne neravnopravnosti, a time i (normaliziranja) nasilja nad ženama i djevojčicama, reproduciraju se na internetu, čak i u paralelnoj, virtualnoj stvarnosti, a to znači da će biti potrebno, ako se želimo na odgovarajući način pozabaviti problemom i relativno pravodobno baviti se prvenstveno nasiljem na internetu kroz prizmu roda, s jakim naglaskom reagirati na osvješćivanje i edukaciju mladih, koji su najveći korisnici interneta. Projektne aktivnosti projekta MEDUSA, zajedno s rezultatima projekta, pridonijet će osmišljavanju i provedbi integriranog pristupa za prevenciju i informirano djelovanje u vezi s nasiljem na internetu i rodno uvjetovanim nasiljem među mladima.

U skladu s projektnim ciljevima, pripremili smo dva upitnika na temu rodno uvjetovanog cyber (online) nasilja.

Dva su upitnika, i na engleskom su jeziku:

🔲 Jedan je za MLADE u dobi od 15 do 29 godina (s naglaskom na mlade od 15 do 20) : https://forms.gle/UQvfLVsBqQ8LzemX9
🔲Drugi je za RADNIKE_CE S MLADIMA (Youth Workers): https://forms.gle/hazEuHGge2iJv4Rx8

Ako ste ipak raspoloženi za druženje i želite ili imate štošta za reći na temu rodno uvjetovanog cyber nasilja, pridružite nam se na fokus grupama! Kako vam je draže - uživo ili online - u oba je slučaja nužno ispuniti prijavnice navedene dalje u tekstu:

🔲 petak, 22. rujna 2023. - fokus grupa za radnike_ce s mladima (Youth Workers) > obavezna prijava putem obrasca na poveznici: https://forms.gle/ofJeFZB7dmwN1zqJ8
🔲 petak, 29. rujna 2023. - fokus grupa za mlade > obavezna prijava putem obrasca na poveznici: https://forms.gle/tyBcEDWm4hCRxLUw5

 

Projekt MEDUSA sufinancira Europska unija. Sadržaj objave isključiva je odgovornost njezina autora i ne odražava nužno mišljenje Europske unije.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.