Main img 20220825 133237
29.08.2022.

Mladi u kompasu u Hrvatskoj Kostajnici

Podijeli:

Mlade osobe i radnici_ce iz Gline, Petrinje i Hrvatske Kostajnice sudjelovali su na četverodnevnoj edukaciji na temu obrazovanja za ljudska prava. Edukacija je održana u organizaciji Mreže mladih Hrvatske i Hrvatskog debatnog društva, uz podršku partnerskih organizacija na projektu „Mladi u kompasu“, Udruge IKS – Udruge za promicanje informatike, kulture i suživota te Udruge mladih Invictus.

Edukacija je održana od 22. do 25. kolovoza 2022. u Hrvatskoj Kostajnici na kojoj su sudionici_ce imali prilike učiti o ljudskim pravima, pravima mladih, rodnoj ravnopravnosti, održivom razvoju i zagovaranju za prava mladih. Osim učenja i osposobljavanja za ljudska prava, sudionici_ce su radili i na razvijanju vlastitih stavova i vještina te planiranju lokalnih inicijativa mladih. Nakon održane edukacije, nekoliko grupa mladih će u svojim lokalnim zajednicama provesti inicijative usmjerene na mlade, djecu i/ili širu zainteresiranost javnost. Na taj način će mladi ojačati vlastite kapacitete i snage za zagovaranje za prava mladih te za promicanje i zaštitu ljudskih prava.

Edukaciju su vodile trenerice Branimira Penić iz Hrvatskog debatnog društva i Josipa Tukara Komljenović iz Mreže mladih Hrvatske.

Projekt „Mladi u kompasu“ provode korisnici Mreža mladih Hrvatske u partnerstvu s Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota, Udrugom mladih Invictus i Hrvatskim debatnim društvom. Ovaj projekt je proveden uz financiranje Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 79.687,50 kn. Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost korisnika bespovratnih sredstava.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.