Main ygslika
01.10.2020.

Objavljen Toolbox na temu Ciljeva za mlade

Podijeli:

Tijekom posljednje dvije godine sudjelovali smo kao partneri na projektu YouthGoals Laboratory u sklopu Erasmus+ programa. U suradnji s nacionalnim vijećima mladih iz Austrije, Cipra, Njemačke i Portugala, kao i uz podršku istraživača Ondreja Barte, bavili smo se implementacijom Ciljeva za mlade.

Cilj nam je bio razviti materijale koji bi bili korisni organizacijama mladih, radnim skupinama koje se bave EU Dijalogom, ali i istraživačima te donositeljima odluka.

Rezultate naše suradnje možete pronaći na web stranici (https://youth-goals.eu/lab) kroz nekoliko različitih dokumenata.

Želimo posebno istaknuti dva dokumenta, od kojih se prvi tiče regionalne i lokalne implementacije Dijaloga, što smatramo da je izvrsno štivo za članove Nacionalne radne skupine za provedbu Dijaloga EU-a s mladima, ali i za organizacije i institucije koje imaju želje i planove baviti se provedbom Dijaloga u svojoj sredini.

Uz taj, više teoretski tekst, svim organizacijama mladih i za mlade preporučujemo da prouče Toolbox u kojem se nalaze različite metode koje bi se mogle primijeniti pri provedbi Dijaloga EU-a s mladima, kao i različite korisne informacije koje bi trebale pospješiti aktivnosti. 

Drago nam je da smo imali priliku, zajedno s drugim nacionalnim vijećima mladih, nastaviti rad na Ciljevima za mlade i izvući ih ciklusa Dijaloga te ih pokušati učiniti dostupnijima i njihovu implementaciju lakšom.

Nadamo se da će vam informacije koje se nude biti zanimljive i korisne te vas još jednom sve potičemo da nastavite raditi na implementaciji Ciljeva za mlade.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.