Main artboard 1  002
25.01.2021.

Održan završni događaj projekta "Kritična točka - poticanje kritičkog razmišljanja i aktivnog sudjelovanaj mladih"

Podijeli:

Mreža mladih Hrvatske je u srijedu, 20. siječnja 2021. putem ZOOM-a održala završni događaj u sklopu  projekta "Kritična točka - poticanje kritičkog razmišljanja i aktivnog sudjelovanja mladih" .

Cilj konferencije je bio predstaviti  projekt i rezultate projekta Kritična točka – poticanje kritičkog razmišljanja i aktivnog sudjelovanja mladih“ koji Mreža mladih Hrvatske provodi u partnerstvu sa Zelenom akcijom i Bazom za radničku inicijativu i demokratizaciju, ali i pokrenuti dijalog na temu rada u online okruženju i uz korištenje digitalnih alata, a sve s ciljem poticanja mladih za preuzimanje i prakticiranje uloge aktivnog građanina u različitim dijelovima društvenog života i rješavanju pojedinih društvenih problema. Projekt je financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Kroz panel raspravu dotaknuli smo se rada u online okruženju, kako su se snašli naši izvoditelji te kako su se snašli i polaznici edukativnih modula. Na panel raspravi su sudjelovali Jakov Kolak ispred partnerske organizacije BRID, Dora Sivka ispred parterske organizacije Zelena akcija, Nikolina Blažanović kao polaznica modula te Maja Katinić Vidiović, stručnjakinja za rad s digitalnim alatima koja nam je dala stručan uvid u to kako treba izgledati rad u online okruženju, na što trebamo paziti a što se dobro radilo.

Uz panel raspravu naši polaznici su predstavili svoje projekte na kojima su radili nakon odslušanih edukativnih modula. Barbara Horvatić je napravila Internet brošuru za mlade nakon što je istražila koje su bile njihove potrebe tokom praćenja online nastave; Nikolina Blažanović je radila na projektu Kvalitete praćenja online nastave u Županji; Leo Staković je radio na članku Radničkih prava mladih – prekarijat; Ivona Eterović je radila na temi Aktivizma i mentalnog zdravlja mladih dok su Mateja Puž, Matea Milovac, Marina Mrak i Magdalena Jelečević radile na temi klimatskih promjena. Radovi su objavljeni kroz Bilten pa vas pozivamo da ga i pogledate.

Hvala svima na sudjelovanju.

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.