Main rsm a konfa
20.01.2020.

Održana javna tribina "Rad s mladima u lokalnim zajednicama"

Podijeli:

Mreža mladih Hrvatske održala je 30. rujna 2019. godine javnu tribinu „Rad s mladima u lokalnim zajednicama“, koja je okupila više od 50 sudionika iz različitih organizacija i institucija koje dolaze iz cijele države.

Tijekom prvog dijela programa predstavili smo rezultate projekta „Rad s mladima kao pokretač lokalnih zajednica“ koji provodimo u partnerstvu s Volonterski Centar Osijek. Pokrenuli smo i zanimljiv razgovor o radu s mladima i procesu njegove profesionalizacije na tribinu na kojoj su gostovali Anamarija Sočo (Status M), Sara Sušanj (Udruga Delta), Sanja Vuković-Čović (PRONI Centar za socijalno podučavanje), Sabina Stipanec (Udruga IKS) i Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice (Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku). 

Uz to, predstavili smo i projekt „Jačanje uloge rada s mladima u suprotstavljanju dinamikama gradova koji se smanjuju“, koji provodi Documenta Zagreb. Prezentirali smo inicijalne nalaze istraživanja provedenog u sklopu projekta te raspravljati o preporukama koje proizlaze iz istraživanja, a koje će biti dio priručnika „Youth Work in/for the Shrinking Cities“. U tome su nam pomogle i Valentina Gambiroža (Carpe Diem) i Davorka Radović (Grad Karlovac), koje su više rekle o Klub za zapošljavanje mladih Karlovačke županije, projektu koji je uključen u istraživanje kao primjer dobre prakse. Naposljetku, sudionici su sudjelovali u grupnom radu tijekom kojeg su komentirali i predlagali teme pristupa radu s mladima, metodama rada s mladima te suradnje aktera u zajednici. 

Infoletak o projektu i prvim rezultatima iz Hrvatske moguće je pročitati na: Rad s mladima u gradovima koji se smanjuju

Zahvaljujemo se svim okupljenima, kao i sjajnim panelistima! 

Događaj je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Erasmus+ programa, Agencije za mobilnosti i programe Europske unije te je organiziran u sklopu programa "Centri znanja za društveni razvoj" Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.