Main poziv za sudj krit
29.05.2020.

Otvorene prijave za sudjelovanje na aktivističkom edukacijskom programu projekta Kritična točka, Studiji mladih za mlade

Podijeli:

Mreža mladih Hrvatske provodi projekt Kritična točka - poticanje kritičkog razmišljanja i aktivnog sudjelovanja mladih, u sklopu Studija mladih za mlade, u partnerstvu s udrugama Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju te Zelenom akcijom.

Studiji o mladima za mlade su inovativan, neformalan program kojeg Mreža mladih Hrvatske provodi već desetu godinu za redom.

Namijenjen je informiranju, obrazovanju i osnaživanju mladih za doprinos društvenim promjenama. Projektom Kritična točka želi se utjecati na aktiviranje mladih u zajednicama prenošenjem konkretnih znanja i iskustava kroz pohađanje edukativnih modula koji se bave gorućim problemima koji se tiču mladih, ali i drugih, u Hrvatskoj. Projekt provodimo u partnerstvu s Bazom za radničku inicijativu i demokratizaciju te Zelenom akcijom, a financiran je iz sredstava Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Tražimo 16 visoko motiviranih mladih polaznika_ica koji su spremni na intenzivno učenje o sebi i društvu u kojem žive.

Unutar edukacijskog programa Kritična točka provest će se 3 modula koja će tematski obrađivati sudjelovanje mladih na lokalnoj razini, klimatske promjene te radnička i druga socijalna prava.

Prvi modul održat će se od 26.-28. lipnja, dok su termini za druga dva modula planirani kroz rujan i listopad.

Njihov točan datum bit će dogovoren i uz konzultacije sa sudionicima.

Kroz ovogodišnji program, pod imenom Kritična točka, sudionici će moći razviti, odnosno unaprijediti, svoje kompetencije kako bi lakše doprinijeli društvenoj promjeni te će biti osposobljeni za: kritičko razmišljanje, promicanje aktivnog građanstva, prepoznavanje, analizu i artikulaciju potreba i problema mladih u zajednici kroz praktične projekte te aktivan angažman u organizacijama civilnog društva kroz umrežavanje i povezivanje

Prijave su otvorene do 14. lipnja, a prijaviti se možete putem https://forms.gle/jWhXk7ZpLk4s8A9VA 

Ukoliko imaš bilokakvih pitanja ili nedoumica, slobodno se obrati na sandra@mmh.hr. 

Veselimo se zajedničkom radu i druženju!

Više o projektu i program I. modula možeš saznati kroz službeni Poziv za sudionike koji se nalazi malo niže, u privitku.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.