Main 01
10.05.2022.

Redovna Skupština Mreže mladih Hrvatske

Podijeli:

Datuma 7. i 8. svibnja 2022. godine Mreža mladih Hrvatske je organizirala održavanje Redovne Skupštine organizacije. Skupština je okupila punopravne i kandidatske članice Mreže mladih Hrvatske. Prvog dana Skupštine su predstavljeni i usvojeni različiti organizacijski dokumenti organizacije te su održane dvije sesije „Otpornost i održivost organizacija civilnoga društva u postpandemijskom razdoblju“ i „Mini uMREŽAvanje – učimo jedni o drugima“. Prvog dana su u punopravno članstvo primljene i dvije nove organizacije civilnoga društva, DrONe - udruga za društveni razvoj i neformalno obrazovanje iz Karlovca i SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava iz Rijeke.

Drugi dan je bio posvećen predstavljanju novih organizacija za ulazak u kandidatsko članstvo. Izglasan je ulazak za šest novih organizacija: AYES - Association for Youth Empowerment and Security Croatia; Kinoklub Karlovac; Udruga Mladih Ilok "Volja"; Udruga PLANTaža; SUMA - Udruga za održivi razvoj; Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu.

Tijekom drugog dana Skupštine, u dijelu predstavljanja novosti i informativnih minuta, Kristijan Orešković (Mreža mladih Hrvatske) predstavio je Local European Youth Event u Varaždinu, Mario Žuliček (Udruga gradova) predstavio je certifikat „Grad za mlade“, dok je Marko Kovačić (Institut za društvena istraživanja u Zagrebu) prikazao stanje rada s mladima u Republici Hrvatskoj. Sandra Rozman Papak (Mreža mladih Hrvatske) je predstavila događanja u okviru Europske godine mladih te Dijalog Europske unije s mladim, dok je Blaženka Sečkar (GONG) prisutne upoznala s projektom „PRO-NGO – kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena“.

Događanje je održano uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i projekta Centri znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj u području djelovanja mladih. 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.