Main img 20220912 wa0006
16.09.2022.

Regionalna „Melting Pot“ konferencija“ u Osijeku

Podijeli:

Mreža mladih Hrvatske je organizirala regionalnu „The Melting Pot“ konferenciju s ciljem prezentiranja rezultata Erasmus+ projekta te ostvarivanja suradnje i umrežavanja s kolegama_icama iz Hrvatske, Srbije i Sjeverne Makedonije. Konferencija je održana 9. rujna 2022. godine u Muzeju Slavonije u Osijeku.

Na događanju u Osijeku su sudjelovale mlade osobe, radnici_ce s mladima te radnici_ce iz kulturnih institucija i organizacija iz svih triju partnerskih zemalja, odnosno iz Srbije, Hrvatske i Sjeverne Makedonije. Sudionici_ce su imali prilike ne samo naučiti više o postignutim rezultatima projekta već se i pobliže upoznati s njegovim edukacijskih programima za mlade koji koriste digitalne alate i metode, te koji su namijenjeni i za rad s mladima u kulturnim institucijama i organizacijama.

Konferencija je bila vrlo uspješna jer je okupila velik broj sudionika_ca iz triju zemalja koji su već tijekom događanja imali mogućnost dogovarati buduće zajedničke suradnje.

“The Melting Pot” je Erasmus + projekt koji spaja organizacije koje rade s mladima i kulturne institucije iz Srbije, Hrvatske i Republike Sjeverne Makedonije s ciljem približavanja kulturnih institucija mladima kroz stvaranje i testiranje kulturnih programa za mlade. Kroz ovaj projekt smo razvijali međusektorsku suradnju između mladih i kulture te smo razvili inovativne, interaktivne i inkluzivne metode i alate za rad s mladima u kulturnim institucijama, kao što smo težili i stvoriti preduvjete za profesionalnost radnika_ca s mladima u kulturi i zaposlenika_ca u kulturnim institucijama.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.