Main web naslovna m4w
28.04.2023.

Trening "Move 4 Wellbeing": Važnost mentalnog zdravlja Youth Workera

Podijeli:

U ovom izazovnom vremenu i svijetu koji se mijenja tražimo načine kako pomoći mladima, ali pri tome također moramo voditi računa o nama kao osobama koje rade s mladima!
Trening je bio usredotočen na dobrobit osoba koje rade s mladima i promatranje rada s mladima kao preventivni pristup za dobrobit mladih. Ciljevi treninga bili su dati prostora osobama koje rade s mladima da otkriju vlastito razumijevanje dobrobiti kroz preventivnu perspektivu te povećati svijest o održivom stanju dobrobiti osnaživanjem sudionika_ica različitim tehnikama kroz pokrete tijela. Naglasak je bio na stvaranju emocionalne sigurnosti u grupi i osjećaju dobrobiti za sve sudionike_ice. Tijekom treninga, identificirali smo i izgradili granice u kojima se prepoznajemo ne samo kao radnici_ice s mladima, već i kao ljudska bića sa svojim potrebama.


Metodologija treninga bila je temeljena na načelima neformalnog obrazovanja i iskustvenog učenja.Kvalitetnom brigom o sebi, stvaramo kapacitet za rad s mladima i brigu o potrebama drugih ljudi.

Osim službenog programa treninga, sudionici_ice su imali priliku iskusiti i učiti o održivom zelenom načinu života, boravku u prirodi, toleranciji i poštivanju međusobnih različitosti, stvarajući pri tome pozitivnu grupnu atmosferu i dinamiku kao siguran prostor za učenje i rast. Također, ova aktivnost je bila prilika za umrežavanje i uspotavljanje potencijalnih budućih partnerstva, kako bi se kroz nove projektne ideje i suradnju mogle razvijati aktivnosti u svrhu promicanja i zaštite mentalnog zdravlja mladih i radnika_ica koji rade s mladima.

Trening je sufinanciran sredstvima Europske unije kroz Aktivnosti umrežavanja u okviru programa Europske snage solidarnosti (NET), koji provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.