Main centri za mlade
24.10.2022.

Tribina predstavljanja rezultata analiza praćenja strateških dokumenata

Podijeli:

U petak, 21. listopada 2022. godine je Mreža mladih Hrvatske organizirala tribinu predstavljanja dviju strateških analiza koje su izrađene tijekom 2022. godine – Europske godine mladih.

Analiza implementacije Bonskog procesa u Republici Hrvatskoj pokazala je kako institucije i odgovorni za provedbu moraju još puno toga napraviti kako bi implementacija ovog najvažnijeg Europskog procesa za sektor mladih u Hrvatskoj bila na razini jedne članice EU. Napominjemo samo kako je ovo prva analiza implementacije Bonskog procesa i jedna od rijetkih aktivnosti u Hrvatskoj koja se ovime uopće bavi.

Također, predstavljena je i Analiza postojećih praksi osnivanja i djelovanja Centara za mlade u Hrvatskoj koja je iznjedrila prijedloge standarda kvalitete za osnivanje Centara za mlade, kao i potrebnu kvalitetu aktivnosti koje se u istima provode. Ovo je tek prvi korak uspostavljanju standarda za osnivanje Centara za mlade na kojima ćemo i dalje nastaviti raditi.

Sudionici_ice tribine bile su organizacije mladih i za mlade, youth workeri_ice koji su svojim doprinosom i iskustvom iz prakse dodatno ojačali ove analize i naša zagovaračka nastojanja.

Tribina predstavljanja održana je uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz Razvojnu suradnju Centara znanja za društveni razvoj, a aktivnosti je sufinancirana i uz organizacijsku podršku Fonda za aktivno građanstvo, u razdoblju od 01.09.2022. do 30.04.2024.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.