Main zagreb youth hub logo
22.01.2024.

Započela je provedba projekta Zagreb Youth Hub

Podijeli:

Početkom prosinca 2023. godine započela je provedba našeg novog projekta Zagreb Youth Hub koji će trajati sve do kraja studenog 2024.. Glavni cilj projekta je stvaranje (neformalne) inicijative „Zagreb Youth Hub“ i poticajnog okruženja za umrežavanje organizacija mladih i za mlade u svrhu kvalitetnog zagovaranja zajedničkih potreba, interesa i jačanja civilnog društva na području Grada Zagreba.

Kroz osnaživanje organizacija civilnog društva (u području mladih) u području zagovaranja potreba i jačanja uloge u izgradnji podržavajućeg okruženja za razvoj mladih u Gradu Zagrebu, ovaj projekt mapirat će relevantne dionike koji doprinose razvoju rada s mladima i jačanju uloge civilnog društva na području Grada.

Tijekom projekta održat će se edukacija jačanja zagovaračkih kapaciteta mladih, provesti strateško planiranje inicijative s ciljem izrade Protokola o suradnji i održivosti kako bi se osigurala održivost ove ideje već u inicijalnoj fazi. Također, dodatno ćemo konkretizirati daljnje planove za razvoj Inicijative izradom Akcijskih planova djelovanja s jasnim zadacima i odgovornostima uključenih akter, načinom koordinacije i ostalim važnim elementima. Tijekom trajanja projekta, održavat će se strateški sastanci s mapiranim dionicima. Ciljevi tih sastanaka je dodatno naglasiti važnost uključenosti i razjašnjavanja uloge spomenutih dionika u stvaranju Zagreb Youth Hub-a.

Kao jednu od posljednjih aktivnosti, planiramo Javnu raspravu s cijelom zajednicom prakse (rada s mladima) i ostalim dionicima na kojoj ćemo predstaviti postignute rezultate projekta, ali i otvoriti širu raspravu i predstaviti napravljen plan za naredne 3 godine, a kao dugoročni cilj raditi na razvijanju ideje Inicijative koja nadilazi sam projekt i stvara održivu inicijativu za stvaranje podražavajuće okoline za rad s mladima u Gradu Zagrebu.

Prva aktivnost koja nam je slijedila ovim projektom je prvi partnerski sastanak organizacija s kojim se ovaj projekt provodi a to su: Hrvatsko debatno društvo, Udruga za osnaživanje i sigurnost mladih (AYES Croatia)  te POGON – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade. Tijekom ovog partnerskog sastanka dogovorili smo se oko načina rada, raspodjele poslova na ovom projektu kao i o narednim nužnim koracima u njegovoj provedbi. 

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.