Main compass visual id4
16.07.2021.

Završetak projekta "Compass u radu s mladima"

Podijeli:

Mreža mladih Hrvatske, u partnerstvu s DrONe - udrugom za društveni razvoj i neformalno obrazovanje, te uz podršku Vijeća europe provela je projekt "Compass u radu s mladima".

 

Glavna aktivnost projekta bio je nacionalni trening za obrazovanje za ljudska prava, a na njemu je sudjelovalo 16 osoba koje rade s mladima u svojim zajednicama. Trening se također održao pod nazivom „Compass u radu s mladima“, a održao se u Zagrebu od 18. do 22. lipnja 2021. Trenerice su bile Aleksandra Vidanović (predstavnica Vijeća Europe), Branimira Penić (predstavnica DrONea) i Valentina Gambiroža Staković (predstavnica Mreže mladih Hrvatske).

Glavni cilj projekta odnosio se na podizanje svijesti o pristupu utemeljenom na ljudskim pravima (HRBA) u radu s mladima kako bi upravo oni mogli podržati mlade da postanu informirani, osnaženi i odgovorni nositelji prava, s naglaskom na prava mladih. Osim rezidencijalne aktivnosti, trening je uključivao pripremnu fazu, ali i follow – up fazu. 

Izrada metodologije zasnivala se na pristupu utemeljenom na ljudskim pravima (HRBA), a uz korištenje edukativnih materijala Vijeća europe:

 

Tijekom treninga sudionici su osmislili nekoliko naknadnih aktivnosti koje planiraju provesti do kraja 2021. uz podršku svojih organizacija:

Sve gore navedene ideje kreirali su sudionici u malim timovima, a podržavaju ih i mentoriraju trenerice. 

Kao zaključak navodimo da je projekt održan vrlo uspješno i ispunjeni su svi predloženi ciljevi. Grupa je bila izuzetno motivirana za rad i učenje a metode i alati su također bili jako dobro prihvaćeni od strane sudionika. Iskustvo cjelokupnog procesa je izuzetno pozitivno, a ovakve dobre prakse planirmo nastaviti i dalje.

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.